evo posto nema nikog na forum i koliko primecujem ovo postaje jedan od onih zaboravljenih foruma i forum ima tek 2-3 redovna clana.....pa sam se ja u zadnje vreme smorio i eto odlucio da napisem jos neke zanimljivosti o ovoj fascinantnoj prici.........
Top 10 Likova......
1.-Bellatrix Lestrange
2.Luna Lavgud
3.Albus Dambldor
4.Hermiona Greinger
5.Minerva MekGonagal
6.Harry Potter
7.Nevil Longbottom
8.Severus Snejp
9.Nimfidora Tonks
10.Giny Weasly
Top 10 Najgorih Likova
1.-Lord Voldemor
2.-Lucijus Malfoy
3.-Argus Filch
4.-Vernon Dadly
5.-Piter Petigru
6.-Draco Malfoy
7.-Mandangus Flecher
8.-Viktor Crum
9.-Pensi Parkinson
10.-Profesor Qvirel
evo par meni najdrazih odlomaka koja znam napamet.........
Nijednom nije zamislio Dambldorovo detinjstvo ili mladost-kao da je na svet dosao onakav kakvog ga je Hari pamtio:srebrne kose,star i dostojanstven.Pomisao na Dambldora tinejdzera bila je naprosto cudna,kao da pokusava da zamisli glupu Hermionu ili prijateljski nastrojenog zadnjerasprskajuceg skruta........
najzabavniji deo knjige mi je kad se bore Moly i Bellatrix.......evo i odlomka i njega znam skoro celog napamet.....
I Belatriks se jos uvek borila,nekih pedesetak metara od Voldemora i,bas kao i njen gospodar,istovremeno se borila sa njih troje:Hermionom,Dzini i Lunom,koje su se sve do jedne borile iz petnih zila,ali im je Belatriks bila ravna,a Harijevu paznju odvrati ubitacna kletva bacena na Dzini i koja ju je promasila tek za nekoliko centimetara...
Promenio je pravac,trceci sad prema Belatriks a ne prema Voldemoru,ali nije prevalio ni nekoliko koraka kad ga neko odgurnu u stranu.
-NECES MOJU KCI,KUCKO JEDNA!
Gospodja Vizli zbaci svoj ogrtac dok je trcala,oslobodivsi ruke.Belatriks se okrenu u mestu,grohotom se smejuci pojavi svog novog izazivaca.
SKLANJAJTE MI SE S PUTA!-povika gospodja Vizli trima devojcicama i uz zamah stapica upusti se u dvoboj.Hari je s uzasom i ushicenjem posmatrao kako stapic Moli Vizli siba i uvrce se,a osmeh Belatriks Lestrejndz nestaje i pretvara se u iskezeno rezanje.Zraci svetlosti poletese iz oba stapica,pod oko stopala vestica postade vreo i naprsnuo.Obe zene su se borile na zivot i smrt.
-Ne!-vrisnu gospodja Vizli,kad nekoliko ucenika pritrca,pokusavajuci da joj pritekne u pomoc.-Nazad!Nazad!Ona je moja!..............
eto toliko od mene za sad.....imam ja jos mnogo toga da kazem o ovom filmu i ovoj knjizi ali mi se sada neda toliko pisati....pozZz za sada......